Föreläsningen är inställd!

Föreläsning av Kalle Åström LTH, fredagen den 3 april kl 11:00 i Hörsalen, Medicon Village
Artificiell Intelligens, AI, är ett begrepp vi hör om och ser om i bl a tidningar och TV men vad är det, hur fungerar det och vad kan det användas till? Vi får en introduktion till detta stora och spännande fält av Kalle Åström, forskare och koordinator i Lunds Universitets nätverk för olika alternativ inom AI där man tittar bl a på tekniska, medicinska och juridiska frågeställningar. Förhoppningsvis får vi möjlighet att fördjupa oss lite extra i medicinsk-etiska frågeställningar.
Medföljande är välkomna. Kaffe och fralla serveras kl 10.00 – 11.00 i Hörsalsfoajén.
Anmälan till Annika Jonsson via e-mail: info@azseniorlund.se eller mobil
0705-69 88 21 senast torsdag 26 mars.

Bussutfärd onsdagen den 13 maj 2020 med kulinarisk upplevelse på 5 Gårdar på Österlen.
Vi besöker Österlenkryddor där vi får veta lite om kryddodlingen, besöka gårdsbutiken och dricka förmiddagskaffe.
Sedan åker vi till Köpingsbergs Vingård. Där blir det vinprovning under sakkunnig ledning och Carl-Otto berättar allt vi behöver veta om mousserande viner.
Lunch får vi på Örums Nygård där maten vi får är inspirerad av de 5 gårdarna. Vi får även ta del av gårdens historia.
Eftermiddagen inleds med en tur till Petersborgs Gård, i senapstillverkningen får vi se och prova gårdens prisbelönta och otaliga senapsvarianter.
Slutligen åker vi till gård nr 5, som är Gunnarshögs Gård. Där får vi veta mer om raps och hur rapsoljan blir till. Här får vi eftermiddagsfika före hemfärd.
Max. 55 deltagare.
Medföljande är välkomna.
Bussen avgår, Bangatan 08:15. Beräknad hemkomst ca 17:30
Kostnad för medlemmar är 490 kr och för medföljande är 600 kr som sätts in på plusgirokonto 4023669-7 senast onsdagen den 29 april
Anmälan till Annika Jonsson via e-mail: info@azseniorlund.se eller mobil 0705-69 88 21 senast onsdagen den 29 april

Stadsparkens utveckling – Onsdagen den 27 maj kl. 13.30 träffas vi vid Stadsparkscaféet (Hos Talevski i Stadsparken) där parkintendent Lars Brobeck guidar oss genom parken. Han pratar om Stadsparkens sociala och kulturhistoriska värden och givetvis om utvecklingen och förnyelsen av parken.
Platsantalet är begränsat till 20 personer så medlemmar i första hand. I mån av plats är medföljande välkomna. Ingen kostnad.
Anmälan till Annika Jonsson via e-mail: info@azseniorlund.se eller mobil 0705 – 69 88 21 senast fredagen 15 maj.

Styrelsen