Studiebesök på MAX IV tisdagen den 15 oktober kl 16.00.
Vi har lyckats ordna en privat visning av forskningsanläggningen MAX IV. Visningen kommer att ledas av Stacey Sorensen, professor i fysik vid Lunds universitet och föreståndare vid avdelningen för synkrotronljusfysik.
Ni kan läsa mer om MAX IV på deras hemsida: https://www.maxiv.lu.se/ där finns en liten svensk flagga att klicka på om man t.ex. vill läsa en lite mer lättbegriplig introduktion eller se en kort pedagogisk film om vad MAX IV är och vad man gör där.  Adress: Fotongatan 2
Köranvisning: Kör till Lunds norra rondell längs motorvägen från Malmö. Sväng av mot Sony och ta vänster i nästa rondell. I rondellen finns anvisning till MAX IV. Fortsätt längs vägen någon kilometer tills ni ser MAX IV på vänster hand. Till vänster om anläggningen finns en ganska stor avgiftsbelagd parkeringsplats och i riktning mot Lund finns ytterligare en parkeringsplats (på grusplan, avgiftsfri). Samåk gärna om ni kan. Vi samlas utanför entrén strax före kl 16, kom i god tid. Vi börjar med att skriva in oss och få namnbrickor och sen får vi en introduktion till MAX IV på ca 15 minuter, därefter delas vi in i två grupper och går på rundvandring i labbet.
Antalet besökare är maximerat till 24, med företräde för dem som inte kunde vara med vid vårt tidigare besök 2016.
Endast medlemmar.
Anmälan till Agneta Andreasson via e-mail: info@azseniorlund.se  eller mobil 0705-33 64 94 måndagen den 30 september.

Katja of Sweden på Kulturen
Katja of Sweden är en av Sveriges största designers och skänkte före sin bortgång en stor samling av sin design till museet. Nu visar de en stor del av detta för första gången. 2020 skulle Katja Geiger ha fyllt 100 år. Kulturen firar det med utställningen ”Katja of Sweden” som gör nedslag i hennes färg- och mönsterrika design, och fångar tidsandan från 1960- och 1970-talen.
Vi har bokat guidad visning av utställningen tisdagen den 22 oktober kl. 12. Visningen tar 45 minuter och gruppen är max. 30 deltagare. Vid stort intresse kan vi ev. boka in en grupp till.
Det finns flera andra tillfälliga utställningarna t.ex. Hans och Greta, Fokus Sápmi eller Nasoteket. Det finns ju också ett flertal permanenta utställningar.
Om du vill äta lunch så finns Restaurangen som numera drivs av Flädie Mat & Vingård som vi har mycket god erfarenhet av. De serverar lunch varje dag kl. 11.30 – 14. Kött, fisk och vegetariskt alternativ finns. Lunch inkl. hembakat bröd, sallad och kaffe kostar 110.-/person. Var och en beställer och betalar till restaurangen. Vi har reserverat ett bord kl. 13 – 14.
Medföljande är välkomna.
Pris: kostnadsfritt för medlem och 100 kr för medföljande.
Anmälan till visningen och med/utan lunch till Agneta Andréasson via e-mail: info@azseniorlund.se eller mobil 0705-33 64 94 senast fredagen 11 oktober.

Traditionell Gåsamiddag på Finn Inn torsdagen 7 november.
Endast medlemmar.
Vi samlas 18.00 med mingel.
Vid 18.30 sätter vi oss till bords för att avnjuta en härlig middag.
Anmälan till Agneta Andreasson via e-mail info@azseniorlund.se eller telefon 0705-336494 senast tisdagen den 22 oktober.
Medlemspris: 275: – (faktiskt pris 600: -).
Kostnaden sätts in på plusgiro 4023669-7 senast tisdagen den 22 oktober.

”Människor jag aldrig kan glömma”- fredagen den 22 november kl 11:00 i Hörsalen Medicon Village TV-producenten och regissören Bengt Roslund är en uppskattad och efterfrågad föreläsare. I kåseriform berättar han om spännande och ibland otroliga upplevelser under en lång karriär. Vi får höra talas om när Bengt bl.a. berättar om Nils Poppe, som inte ville ha TV-inspelning på Fredriksdalsteatern om Sten Broman, som sade sig kunna bevisa – i Paris – att han stod i speciell gunst hos Jungfru Maria, om Ingemar Bergman som hindrades att säga återbud i sista stund, och om Ingrid Bergman som lovat att aldrig återvända till Sverige. Otroliga historier – men sanna!
Missa inte detta tillfälle att uppleva en lång minneskavalkad där Bengt med humor, värme, spänning och dramatik skildrar personmöten och händelser som på olika sätt påverkat  honom under hans 50 år i TV-världen.
Medföljande är välkomna.
Kaffe och fralla serveras kl 10.00 – 11.00 i Hörsalsfoajén. Anmälan till Agneta Andréasson via e-mail: info@azseniorlund.se eller mobil 0705-33 64 94 senast torsdagen den 14 november.

Julavslutning bokad till tisdagen den 3 december.

”Tosca” av Giacomo Puccini på Malmö Opera torsdagen den 23 januari, 2020
Giacomo Puccini var på höjden av sin skaparkraft, när han komponerade Tosca. I centrum för detta passionerade drama står operasångerskan Floria Tosca, hennes älskade, konstnären och frihetskämpen Mario Cavaradossi och den grymme, maktfullkomlige polismästaren Scarpia.

OBS! Vi samlas i foajén kl. 16.45, Malmö Opera

Vi får en introduktion till föreställningen kl. 17 i annan lokal eftersom akustiken inte är den bästa i foajén.

Kl. 18 serveras jubileumsmeny. Välj mellan nedanstående och ange i samband med anmälan.
• klassisk räksmörgås
• vegetarisk medelhavs smörgås med fetaost, grillade grönsaker, oliver, tzatziki och hummus
Ange eventuell specialkost
Ange också vad du vill dricka i samband med anmälan,
• Vitt vin
• Rött vin
• Starköl
• Mineralvatten
All dryck ställs på ett bord vid vår bokning så att var och en kan hämta sin beställning
I pausen serveras Operans nya toscakaka och kaffe/te vid samma bord.
Kostnad för medlemmar är 390 kr och för medföljande är 880 kr.
Anmälan till Agneta Andréasson via e-mail: info@azseniorlund.se eller mobil 0705-33 64 94 senast fredagen 15 november.
Kostnaden sätts in på plusgiro 4023669-7 senast fredagen den 15 november

Styrelsen