Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och så snart smittläget tillåter börjar vi planera in både nya och tidigare uppskjutna programpunkter. Information om aktuell tidpunkt och anmälning meddelas efter hand. På gång är bl a några utomhusaktiviteter;

Rundvandring på Flyinge stuteri – Verksamhetschef Anders Grane guidar och berättar om stuteriets historia, om kungsgårdens vackra byggnader och om den hästverksamhet som bedrivs idag.

Offentlig utomhuskonst i Lund – Konsthallens curator Emil Nilsson tar oss med på stadsvandring och berättar om offentliga konstverk.

Morgon med fågelsång – om coronarestriktionerna mildrats innan fåglarnas vårsånger tystnat gör vi en exkursion. Under ledning av Ulf Johansson lyssnar vi och lär oss känna igen några av de vanligare vårfåglarnas läten.

Lundajakten – En stadspromenad där vi i små grupper löser utmaningar längs vägen. Ur en lånad ryggsäck får vi nya ledtrådar efter hand som vi löser olika klurigheter.

Längre fram kan även våra inomhusaktiviteter kan komma igång;

Pubafton – Ornitologen Magnus Ullman föreläser och visar bilder. Kvällens rubrik är ”Hönshjärna, magnetkompass och delat föräldraskap. En smygtitt på fåglarnas hemliga liv”.

Hörsalsföreläsning om Artificiell Intelligens – Kalle Åström, forskare på LTH, ger oss en introduktion till detta stora och spännande fält. Vi får bl a höra om tekniska, medicinska och juridiska frågeställningar kring AI.

Hörsalsföreläsning om Perituskliniken – Professor emeritus Per-Anders Abrahamsson, medicinskt ledningsansvarig för den nyöppnade cancerkliniken på Medicon Village berättar om detta fantastiskt spännande projekt.

Pubafton – Vi lyssnar på rockbandet ”Five Shades of Grey” där våra tidigare kollegor Christer Sjöberg och Sten Dufke spelar tillsammans med ytterligare tre bandmedlemmar.

Pubafton – Stadsantikvarie Henrik Borg berättar om apoteket Svanen som om några år fyller 400 år och som funnits på samma plats sedan 1647.

Dessutom planerar vi för 20-årsjubileum, gåsamiddag och årsavslutning.

Styrelsen