Stafetten går vidare med etapp tre i Budesonides framgångssaga. Vad har hänt sedan lanseringen av Pulmicort och Symbicort och vad händer i framtiden?
Torsdagen den 26 september kl 11:00 i Hörsalen Medicon Village tar Carin Jorup, Global Clinical Lead, AZ Göteborg
över stafettpinnen och kommer att beskriva den fortsatta resan med Symbicort. Carin kommer att berätta om de kliniska framgångarna efter lanseringarna men också nya studieresultat.
Medföljande är välkomna.
Kaffe och fralla serveras kl 10.00 – 11.00 i Hörsalsfoajén. Anmälan till Agneta Andréasson via e-mail: info@azseniorlund.se eller mobil 0705-33 64 94 senast onsdagen 18 september.

Studiebesök på MAX IV tisdagen den 15 oktober kl 16.00.
Vi har lyckats ordna en privat visning av forskningsanläggningen MAX IV. Visningen kommer att ledas av Stacey Sorensen, professor i fysik vid Lunds universitet och föreståndare vid avdelningen för synkrotronljusfysik.
Ni kan läsa mer om MAX IV på deras hemsida: https://www.maxiv.lu.se/ där finns en liten svensk flagga att klicka på om man t.ex. vill läsa en lite mer lättbegriplig introduktion eller se en kort pedagogisk film om vad MAX IV är och vad man gör där.  Adress: Fotongatan 2
Köranvisning: Kör till Lunds norra rondell längs motorvägen från Malmö. Sväng av mot Sony och ta vänster i nästa rondell. I rondellen finns anvisning till MAX IV. Fortsätt längs vägen någon kilometer tills ni ser MAX IV på vänster hand. Till vänster om anläggningen finns en ganska stor avgiftsbelagd parkeringsplats och i riktning mot Lund finns ytterligare en parkeringsplats (på grusplan, avgiftsfri). Samåk gärna om ni kan. Vi samlas utanför entrén strax före kl 16, kom i god tid. Vi börjar med att skriva in oss och få namnbrickor och sen får vi en introduktion till MAX IV på ca 15 minuter, därefter delas vi in i två grupper och går på rundvandring i labbet.
Antalet besökare är maximerat till 24, med företräde för dem som inte kunde vara med vid vårt tidigare besök 2016.
Endast medlemmar.
Anmälan till Agneta Andreasson via e-mail: info@azseniorlund.se  eller mobil 0705-33 64 94 måndagen den 30 september.

Gåsamiddag bokad till torsdagen den 7 nov, Pia återkommer med detaljer

”Människor jag aldrig kan glömma”- fredagen den 22 november kl 11:00 i Hörsalen Medicon Village TV-producenten och regissören Bengt Roslund är en uppskattad och efterfrågad föreläsare. I kåseriform berättar han om spännande och ibland otroliga upplevelser under en lång karriär. Vi får höra talas om när Bengt bl.a. berättar om Nils Poppe, som inte ville ha TV-inspelning på Fredriksdalsteatern om Sten Broman, som sade sig kunna bevisa – i Paris – att han stod i speciell gunst hos Jungfru Maria, om Ingemar Bergman som hindrades att säga återbud i sista stund, och om Ingrid Bergman som lovat att aldrig återvända till Sverige. Otroliga historier – men sanna!
Missa inte detta tillfälle att uppleva en lång minneskavalkad där Bengt med humor, värme, spänning och dramatik skildrar personmöten och händelser som på olika sätt påverkat  honom under hans 50 år i TV-världen.
Medföljande är välkomna.
Kaffe och fralla serveras kl 10.00 – 11.00 i Hörsalsfoajén. Anmälan till Agneta Andréasson via e-mail: info@azseniorlund.se eller mobil 0705-33 64 94 senast torsdagen den 14 november. 

Julavslutning bokad till tisdagen den 3 december, Agneta och KjellÅke återkommer med detaljer

Styrelsen